Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki cukru
- 3 jajka
- ok 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- mleko
- 2 jabłka
- cynamon
Wykonanie:
Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i ok 0,5 szklanki mleka. Mieszamy wszystko. Dodajemy mleko aż do uzyskania gęstej ale lejącej się konsystencji ciasta (mniej więcej jak na babkę). Blaszkę wykładamy papierem. Jabłka obieramy i kroimy na spore kawałki. Na dni blaszki wylewamy odrobinę ciasta i na nim układamy jabłka. Na jabłka wylewamy resztę ciasta, z wierzchu układamy jeszcze kilka plasterków jabłek i pieczemy w ok 180 stopniach przez 40 - 45 min. Przygotowanie samego ciasta trwa nawet nie 10 min, a piecze się już samo więc jest idealne dla zapracowanych pań domu :)
Smacznego!
Ola
Bez tłuszczu ?
OdpowiedzUsuńWow, super, że bez tłuszczu ! Zrobię na pewno i dam znać jak wyszło !
OdpowiedzUsuń26 yr old Librarian Adella Hurn, hailing from Kelowna enjoys watching movies like I Am Love (Io sono l'amore) and Dowsing. Took a trip to Chhatrapati Shivaji Terminus (formerly Victoria Terminus) and drives a Ferrari 250 GT LWB California Spider. polaczone z
OdpowiedzUsuń