Składniki:
- 125g mąki
- 125g cukru
- 125g masła
- 2 jajka
- 2 łyżki ekstraktu z wanilii
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę. Przełożyć do papilotek i piec w 200'C przez ok 15 min(z termoobiegiem).Koniec:) Prawda, że bajecznie proste?
Mam też takie 2 małe dodatkowe rady.
1.wszystkie składniki powinny być temperatury pokojowej.
2. za pomocą wykałaczki robimy w babeczce świderka by nam pięknie równo rosły do góry :)
a przepis na krem znajdziecie TUTAJ
Smacznego
Sandra
wyglądają słodko :-)
OdpowiedzUsuńbo są naprawdę słodkie :)
OdpowiedzUsuńdziękuje:)
OdpowiedzUsuńPewnych rzeczy w wersji odchudzonej po prostu nie da się zrobić bez uszczerbku na smaku :) np. nikt mi nie wmówi, że odchudzona carbonara jest równie dobra co tradycyjna, albo że ciasto na otrębach, bez tłuszczu i z mikroskopijną ilością cukru jest pyszne, jak na zdjęciu widzę szarego, kruszącego się suchara. Albo otrębowe oponki pieczone w piekarniku, że niby smakują tak samo jak te tradycyjne i smażone na tłuszczu ;) jak widać z muffinkami jest tam samo :)
OdpowiedzUsuńDzięki za radę z tym robieniem świderka na cieście, wypróbuję następnym razem :)
no naprawde. niechcacy zostawilam je na stole. przyszedl znajomy meża, sprubował i zapytał czy próbowaliśmy go tym zabić;p smakowało jak karton! Nigdy wiecej.
OdpowiedzUsuńdobrze
OdpowiedzUsuńile sztuk wychodzi z jednej porcji ???
OdpowiedzUsuń