Składniki:
- 1,5 szklanki mąki razowej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka kefiru naturalnego
- 2 jajka
- 100 ml oleju lub rozpuszczonego masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki solu
- dodatki: ser, szynka, papryka, cebula, czosnek, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Uniwersalny sposób na wszystkie muffiny: suche składniki połączyć z suchymi, mokre z mokrymi. Ser zetrzeć na tarce, szynkę pokroić w drobne kawałki, paprykę i cebulę w kosteczkę. Cebulę zeszklić na łyżeczce tłuszczu, dorzucić co niej czosnek i jeszcze chwile przesmażyć. Wymieszać suche składniki na muffin z mokrymi, a na końcu dołożyć to, co sobie przygotowaliśmy. Wypełnić ciastem papilotki i piec 25 min w 200 stopniach. I to wszystko:)
Pachnące, mięciutkie bardzo smaczne. idealna alternatywa dla kanapek lub zapiekanek.
Polecam!
Ola :)
Comments:
Prześlij komentarz