Składniki:
- 1 kg schabu bez kości
- kilka suszonych pomidorów
- kulka mozzarelli lub innego ulubionego sera
- zioła: tymianek i bazylia
- 5 ząbków czosnku
- sól i pieprz
- rękaw do pieczenia
Schab dokładnie umyć i czyścić. Wykroić długim nożem w środku dziurę. Pomidory i ser pokroić w paski. Jeden ząbek czosnku zgnieść i wcisnąć w środek mięsa. Całą dziurę w środku upchać pomidorami i serem aż do oporu. Pozostały czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso. Posolić, popieprzyć i mocno posypać ziołami. Włożyć do rękawa i trzymać w lodówce min godzinę. Rozgrzać piekarnik do 180'C i piec przez ok godzinę. Ja podałam z ziemniaczkami z piekarnika z tymiankiem i tarta marchewką z jabłuszkiem.
Smacznego
Sandra
Comments:
Prześlij komentarz