- 2 piersi z kurczaka
- pół opakowania mrożonego szpinaku
- łyżeczka śmietany
- mała cebula
- 1/3 kostki sera feta
- czosnek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę pokroić z kosteczkę i podsmażyć na patelni. Dorzucić szpinak, posolić i podusić razem. Dorzucić pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek (według uznania). Dodać pieprz, pokrojoną w kostkę fetę, łyżeczkę śmietany i zdjąć z ognia. Piersi oczyścić i pokroić tak, aby można było robić roladki. Posypać solą i pieprzem i posmarować nadzieniem szpinakowym. Zwinąć kurczaka w roladki i spiąć wykałaczkami lub związać sznurkiem. Obsmażyć szybko ze wszystkich stron i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć na 5 min do piekarnika nagrzanego na ok 160 stopni. I to wszystko, roladki gotowe :)
Ja podawałam z sosem pomidorowym, brązowym ryżem i surówką z pora na którą przepis znajduje się tutaj
Smacznego!
Ola
U mnie też dziś króluje szpinak. Ale przepis z kurczakiem do zapisania i wykorzystania w przyszłości.
OdpowiedzUsuń