Składniki:
- 2 garści fasolki szparagowej żółtej
- 2l. rosołu (może być bulion lub ostatecznie kostka rosołowa)
- 2 ziemniaki
- 3 łyżki śmietany
- sól i pieprz
Zaczynamy od ugotowania rosołu. Gdy się ugotuje oczyszczamy go i z warzyw zostawiamy marchewkę którą kroimy w kosteczkę. Fasolkę dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałeczki po czym wrzucamy do rosołu. Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę i również dorzucamy do rosołu. Gotujemy ok 20 min pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem. W szklance mieszamy trochę przestudzoną zupą ze śmietana temperatury pokojowej( by się nam nie zważyła) i dolewamy do reszty zupy. Dobrze smakuje z zieloną pietruszką ale niestety zabrakło :)
Smacznego
Sandra
Comments:
Prześlij komentarz