Składniki
- 2 pomidory
- 2 cebula
- 1 marchew
- 1/3 selera
- 1/2 pietruszka korzeń
- 2 papryki
- 2 cukinie
- 2 ząbki czosnku
- 2 kawałki świeżego imbiru ( nie koniecznie)
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- sól
- cukier
- ostra papryka
- curry
- ketchup
- odrobina oleju
Wykonanie:
Cukinię pokroić w drobne plastry, podobnie cebulę i paprykę. Pomidory, czosnek w kosteczkę a pietruszkę, seler i marchew zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Na patelnię nalać odrobinę oleju i dodać warzywa w zależności od ich twardości. Cebula, papryka, pietruszka, seler, marchew, cukinia, itd.
Smażymy i podlewamy trochę wodą aż warzywa puszczą sok.Do smaku doprawiamy cukrem, solą, ostrą papryką, curry, imbirem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i ketchupem. Na koniec można dodać trochę soku z cytryny.
Przyprawy można dodać jakie kto lubi :)
Sandra
Comments:
Prześlij komentarz