Składniki:
- 3 jajka
- jogurt naturalny 0%
- wędlina
- cebula
- papryka
- sól i pieprz
Wykonanie:
Szynkę, cebulę i paprykę drobno pokroić. Przetrzeć patelnie papierowym ręcznikiem nasączonym olejem. Podsmażyć pokrojone dodatki. Jajka wbić do miski, dodać ok 2-3 duże łyżki jogurtu naturalnego. Dokładnie wymieszać/ ubić i doprawić solą i pieprzem. Gdy szynka z cebulą i papryką są już odpowiednio podsmażone wylewamy na patelnie jajka, zmniejszamy ogień przykrywamy patelnie i czekamy aż jajka się zetną. Warto co jakiś czas podważyć boki omleta, żeby nie było problemu ze zdjęciem go. I gotowe!
Do omleta podałam pokrojone w kostkę pomidory, odmiana LOBO- odkryłam ją niedawno i są PRZEPYSZNE!
Było to moje pierwsze podejście do omleta - myślę, że udane :). Następnym razem zrobię jednak z 2 jajek bo ten przerósł moje możliwości...
Ola
Comments:
Prześlij komentarz