Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju ( dla będących na diecie w sosie własnym)
- kilka kromek pełnoziarnistego chleba
- ser żółty (może być odtłuszczony)
- przyprawa gyros
- ogórek kiszony (opcjonalnie)
- ketchup
- listki bazylii
Wykonanie:
Na kromki chleba nakładamy tuńczyka, posiekana bazylię i przykrywamy to startym serem. Posypujemy przyprawa Gyros i wstawiamy do opiekacza na ok 5 min do zrumienienia sera. Smarujemy ketchupem i dodajemy kiszonego ogóraska:)
Smacznego
p.s. Zdaje sobie sprawe, że dla wielu połączenie ketchupu z ogórkiem dalej wydaje się paskudne a co dopiero gdy się dołoży do tego rybe... ale uwieżcie mi!jest PYSZNE
Sandra
ja dziś bez śniadania jeszcze a tu takie pyszności :p
OdpowiedzUsuńA śniadanie to podstawa dnia:) Musisz nadrobić zaległości!
OdpowiedzUsuń