czwartek, 27 września 2012

Pełnoziarniste grzanki z tuńczykiem

Szybkie, apetyczne, sycące i z ryba. Ja nie lubię ryb. Tak jestem z nad morza i nie lubię ryb. Tak lubię łowić ryby nie lubię ich jeść. Po prostu mi nie smakują. Jak mam zjeść rybę musi to być dobra ryba i nie może pachnieć jak ryba. Ja ryba pachnie mułem i rybą to jest niejadalna ( w moim mniemaniu oczywiście). W związku z powyższym ograniczam się do tuńczyka i łososia. Mam dwa ulubione dania z rybą, jednym z nich jest właśnie to:)


Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju ( dla będących na diecie w sosie własnym)
  • kilka kromek pełnoziarnistego chleba
  • ser żółty (może być odtłuszczony)
  • przyprawa gyros
  • ogórek kiszony (opcjonalnie)
  • ketchup
  • listki bazylii
Wykonanie:
Na kromki chleba nakładamy tuńczyka, posiekana bazylię i przykrywamy to startym serem. Posypujemy przyprawa Gyros i wstawiamy do opiekacza na ok 5 min do zrumienienia sera. Smarujemy ketchupem i dodajemy kiszonego ogóraska:)
Smacznego




p.s. Zdaje sobie sprawe, że dla wielu połączenie ketchupu z ogórkiem dalej wydaje się paskudne a co dopiero gdy się dołoży do tego rybe... ale uwieżcie mi!jest PYSZNE

Sandra

2 komentarze:

  1. ja dziś bez śniadania jeszcze a tu takie pyszności :p

    OdpowiedzUsuń
  2. A śniadanie to podstawa dnia:) Musisz nadrobić zaległości!

    OdpowiedzUsuń

Free Blog Template by June Lily