piątek, 23 listopada 2012

Kolorowe muffiny

Wczoraj zrobiłam dietetyczny przepis na babeczki bez białej maki i cukru za to z otrębami! bleeeh. Z przykrością muszę  przyznać, że mi bardzo nie smakowy. Dietetyczne jedzenie ogóle mi nie smakuje (noo chleb razowy stanowi wyjątek). Dlatego też wykopałam stary przepis i zdjęcia i dziele się najlepszymi babeczkami na świecie. Są słodkie, wilgotne, kaloryczne i tuczące!A na dodatek B A J E C Z N I E           P R O S T E !!!Kilka osób je próbowało i wszystkim smakowały, żeby nie było że sama siebie zachwalam :)




Składniki:
  • 125g mąki
  • 125g cukru
  • 125g masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę. Przełożyć do papilotek i piec w 200'C przez ok 15 min(z termoobiegiem).Koniec:) Prawda, że bajecznie proste? 
Mam też takie 2 małe dodatkowe rady. 
1.wszystkie składniki powinny być temperatury pokojowej.
2. za pomocą wykałaczki robimy w babeczce świderka by nam pięknie równo rosły do góry :)



a przepis na krem znajdziecie TUTAJ

Smacznego 
Sandra

7 komentarze:

  1. Pewnych rzeczy w wersji odchudzonej po prostu nie da się zrobić bez uszczerbku na smaku :) np. nikt mi nie wmówi, że odchudzona carbonara jest równie dobra co tradycyjna, albo że ciasto na otrębach, bez tłuszczu i z mikroskopijną ilością cukru jest pyszne, jak na zdjęciu widzę szarego, kruszącego się suchara. Albo otrębowe oponki pieczone w piekarniku, że niby smakują tak samo jak te tradycyjne i smażone na tłuszczu ;) jak widać z muffinkami jest tam samo :)

    Dzięki za radę z tym robieniem świderka na cieście, wypróbuję następnym razem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. no naprawde. niechcacy zostawilam je na stole. przyszedl znajomy meża, sprubował i zapytał czy próbowaliśmy go tym zabić;p smakowało jak karton! Nigdy wiecej.

    OdpowiedzUsuń
  3. ile sztuk wychodzi z jednej porcji ???

    OdpowiedzUsuń

Free Blog Template by June Lily