poniedziałek, 5 listopada 2012

Przekąska z porem i skwarkami

Ostatnio na imprezie u znajomych kolega poczęstował mnie czymś, co poznał na jakimś wyjeździe. Była to potrawka/ przekąska z porem i boczkiem. Banalnie prosta do przygotowania a na prawdę smaczna!

Składniki:
  • ok. 300 g boczku wędzonego
  • 2 pory
  • 200 g śmietanki 30%
  • sól i pieprz
Wykonanie:
Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na rozgrzaną suchą patelnie. Wysmażyć. Pora drobno pokroić i dorzucić do wysmażonego boczku. Dodać sól i pieprz i smażyć razem ok 5 min min pod przykryciem (aż por zmięknie). Na końcu zalać śmietanką i potrzymać na małym ogniu ok 3 min. I już! Można jeść samo, z chlebem lub tak jak ja z kluskami łyżką kładzionymi, na które przepis podam już niebawem :)

Smacznego!

Ola

Comments:

Prześlij komentarz

Free Blog Template by June Lily