- ok 70dag pomidorów ( mogą być z puszki)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- garść świeżej bazylii
- sól i pieprz
- ser
Wykonanie:
Pomidory sparzyć we wrzątku zdjąć z nich skórkę i pokroić w kosteczkę. Rozgrzać oliwę na patelni. Pokroić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać pomidory i posiekany czosnek.Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz porwanymi listkami bazylii.Ugotować makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron wrzucić na patelnię do sosu i wymieszać. Nałożyć na talerze i posypać wiórkami parmezanu.
Smacznego
Też taki planowałam zrobić :) ale na razie mam zbyt pełną lodówę ;p
OdpowiedzUsuń53 year-old Software Consultant Shane Cater, hailing from Longueuil enjoys watching movies like Americano and Sculpting. Took a trip to Kenya Lake System in the Great Rift Valley and drives a Ferrari 275 GTB/4. dodatkowy odczyt
OdpowiedzUsuń