Porcja dla 2 os.
Składniki:
- cebula
- 6 dużych pieczarek bez nóżek
- 2 plasterki sera
- jajko
- bułka tarta
- sól i pieprz
- papryka słodka
- 1 duża pierś z kurczaka
- łyżka oliwy z oliwek
- olej do smażenia
Wykonanie:
Pieczarki pokroić na cienkie paseczki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i delikatnie zrumienić. Dodać do niej pieczarki i doprawić solą i papryką. Pierś umyć, wytrzeć i przekroić w poprzek na pół. Każdy płat delikatnie rozbić, posolić i popieprzyć. Gdy z pieczarek odparuje woda i będą mięciutkie, nakładamy farsz na każdy płat i przykrywamy żółtym serem.
Zwijamy w rulonik. Maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy bułką tartą. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy roladki. Smażymy aż będą rumiane. Warto sprawdzić przed podaniem czy są już gotowe czy potrzebują jeszcze chwili.
Smacznego
I jeszcze taki mały gratis odemnie.
Taką oto miałam dzisiaj niespodziankę :)
Sandra
Uwielbiam nadziewanego kurczaka, muszę spóbowac z pieczarkami :)
OdpowiedzUsuńHi, I think your website might be having browser compatibility issues.
OdpowiedzUsuńWhen I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in
Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads
up! Other then that, fantastic blog!
My webpage; avoir plus de vues youtube
We're a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your web site provided us with useful information to work on. You have done an impressive process and our entire community will likely be thankful to you.
OdpowiedzUsuńHere is my webpage - acheter retweet