- 7 jajek ugotowanych na twardo
- 1 surowe jajko
- pęczek szczypiorku
- bułka tarta
- przyprawy : sól, pieprz, słodka papryka, łyżeczka musztardy
- olej do smażenia
Wykonanie:
Ugotowane na twardo jajka posiekać drobno (można blenderem), dodać do nich jedno surowe jajko, przyprawy, szczypiorek i trochę bułki tartej tak by masa była na tyle gęsta żeby dało się z niej formować nierozpadające się kotlety. Uformowane kotleciki obtoczyć jeszcze w bułce tartej i smażyć aż będą zarumienione.
Ja podałam kotleciki z sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka i papryki z sosem vinaigrette.
Pyszności!
Ola :)
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńTe kotlety są przepyszne, zupełnie o nich zapomniałam, muszę zrobić w najbliższym czasie :)
OdpowiedzUsuńoj, robię, robię a i owszem, trochę z nimi roboty, ale jaka pyszność na stole ;D
OdpowiedzUsuńŻadna robota! tyle co ze zwykłymi mielonymi :) A później jakie smaczki;)
OdpowiedzUsuń59 yr old Business Systems Development Analyst Deeanne Wyre, hailing from Victoria enjoys watching movies like Cold Turkey and Shooting. Took a trip to Sceilg Mhichíl and drives a Ferrari 500 Mondial Spider Series I. kliknij zasoby
OdpowiedzUsuń