Jajko i avokado to zresztą genialne połączenie. Kilka uwag moich co do samych jajek. Radzę raczej używać tych mniejszych. Ja miałam rozmiaru " L" i trochę się mimo wszystko nie zmieściło.
Składniki:
- avakodo
- 2 jajka rozm "M"
- sól i pieprz
- opcjonalnie ser żółty
Avokado przepaławiamy na 2 równe części i wyciągamy delikatnie pestkę. Pogłębiamy dołek by nam się zmieściło jajko i ewentualnie ser żółty. Pieczemy ok 25 min w opiekaczu tylko na górnej grzałce. Nie piekłam w piekarniku ale pewnie około 15 min w 190 - 200'C.Można posypać też z wierzchu jakimś pikantnym serem.
Smacznego
Sandra
nie znam, nie jadłam, bardzo apetycznie wygląda, no i świetne zdjęcie;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawi mnie smak zapiekanego awokado...ja zawsze jadam na surowo?
OdpowiedzUsuń23 yr old Budget/Accounting Analyst I Florence Nevin, hailing from Rimouski enjoys watching movies like Godzilla and Swimming. Took a trip to Su Nuraxi di Barumini and drives a Alfa Romeo Tipo 256 Cabriolet Sportivo. Dalej
OdpowiedzUsuń