Porcja dla 2 osób
Składniki.
- 2 duże jajka
- kilka ziemniaków
- 350g fasolki szparagowej żółtej
- masło
- szczypiorek świeży
- pietruszka świeża
- bułka tarta
- sól i pieprz
ziemniaki jak mamy młode to dokładnie szorujemy i wkładamy do garnka z wodą i solimy.Gotujemy do miękkości. Fasolkę myjemy i obcinamy końcówki również gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy jajka. Solimy, pieprzymy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Gdy ziemniaki się ugotują wyciągamy je z wody, układamy na talerzu i posypujemy posiekana pietruszką.
Robimy smażoną bułkę tarta - rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i brązowimy. Ugotowana fasolkę przekładamy na talerz i posypujemy usmażoną bułką tartą. Przekładamy delikatnie jajko by nam się nie rozpłynęło żółtko i gotowe ;)
Smacznego
Sandra
Uwielbiam właśnie takie obiadu, pychotka :)
OdpowiedzUsuńmniami, a dzis mialam zupelnie podobny zestaw;)
OdpowiedzUsuńklasyk!! mistrzostwo...i jak się okazuje myk tkwi w prostocie;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam :)
OdpowiedzUsuńpyszny letni obiad !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
myszkagotuje.blogspot.com