Składniki
- 0,5 kg mięsa wołowego
- 1 papryka
- 1 cebula
- oliwa z oliwek do smażenia
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- ok. 1 szklanka bulionu
- sól i pieprz
- 2 liście laurowe
- 3 kulki ziela angielskiego
- mąka
Wykonanie:
W dużym garnku rozgrzać oliwę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Smażyć na rumiano po czym dodać słodką paprykę. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę, obsypać mąką i dorzucić do cebuli. Zrumienić z każdej strony. Zalać całość bulionem. Paprykę umyć, wyczyścić z pestek i pokroić w kosteczkę. Dorzucić do garnka następnie dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 2h. najlepiej sprawdzić widelcem czy mięso jest już miękkie.
Smacznego
Sandra
Chyba rzeczywiście piękno tkwi w prostocie...Twoje danie prezentuje się świetnie.
OdpowiedzUsuńdziekuje :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie gulasze :)
OdpowiedzUsuń