Składniki:
- ser camembert o dowolnym smaku
- bułka tarta
- przyprawy (dowolne, u mnie zioła prowansalskie, biały pieprz, czosnek staropolski)
- jajko
- olej
Na patelni lub w małym rondelku podgrzewamy olej. Jajko roztrzepujemy widelcem a bułkę tartą wysypujemy na talerzyk i mieszamy z przyprawami. Panierujemy ser dwukrotnie w jajku i w bułce i kładziemy na rozgrzany olej. W dość wysokiej temperaturze by panierka szybko się "zamknęła" smażymy go z obu stron i gotowe :)
Żadna robota a obiad pyszny! I bardzo syty...
Ja podałam serek z sałatką, tostami i moim ulubionym sosem - Tao Tao Słodki Sos Chili.
Ser można też pokroić w trójkąty, zapanierować w ten sam sposób a później smażyć w głębokim tłuszczu przez kilka sekund i podawać jako małe przekąski na imprezie:)
Smacznego!
bardzo lubię taki serek , ale ja zawsze piekę w piekarniku. Oczywiście też w panierce, ale bez tłuszczu - polecam :)
OdpowiedzUsuńA jak to robisz? Długo pieczesz? chętnie bym wypróbowała Twoją metodę ;) !
OdpowiedzUsuń59 year-old Accountant III Malissa Cater, hailing from Happy Valley-Goose Bay enjoys watching movies like "Legend of Hell House, The" and Board games. Took a trip to Hoi An Ancient Town and drives a Oldsmobile F-88. Oficjalna strona
OdpowiedzUsuń