wtorek, 9 kwietnia 2013

Panierowany camembert

Danie, na które przepis znajduje się chyba na każdym blogu. Przepis na obiad tani, szybki, smaczny i ciekawy :) zawsze to coś innego niż kotlet :D



Składniki:

  • ser camembert o dowolnym smaku
  • bułka tarta
  • przyprawy (dowolne, u mnie zioła prowansalskie, biały pieprz, czosnek staropolski)
  • jajko
  • olej

Wykonanie:
Na patelni lub w małym rondelku podgrzewamy olej. Jajko roztrzepujemy widelcem a bułkę tartą wysypujemy na talerzyk i mieszamy z przyprawami. Panierujemy ser dwukrotnie w jajku i w bułce i kładziemy na rozgrzany olej. W dość wysokiej temperaturze by panierka szybko się "zamknęła" smażymy go z obu stron i gotowe :)
Żadna robota a obiad pyszny! I bardzo syty...

Ja podałam serek z sałatką, tostami i moim ulubionym sosem - Tao Tao Słodki Sos Chili.

Ser można też pokroić w trójkąty, zapanierować w ten sam sposób a później smażyć w głębokim tłuszczu przez kilka sekund i podawać jako małe przekąski na imprezie:)


Smacznego!

Ola :)

2 komentarze:

  1. bardzo lubię taki serek , ale ja zawsze piekę w piekarniku. Oczywiście też w panierce, ale bez tłuszczu - polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A jak to robisz? Długo pieczesz? chętnie bym wypróbowała Twoją metodę ;) !

    OdpowiedzUsuń

Free Blog Template by June Lily