Składniki:
- duża pierś z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 5-6 pieczarek
- 1/2 cebuli
- trochę żółtego sera
- bułka tarta
- jajko
- słodka papryka w proszku
- sól i pieprz
- przyprawa bazylia,czosnek,pomidory
- łyżka masła
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki a cebulę w kosteczkę. Smażymy na maśle aż do zrumienienia. Pod koniec je solimy, pieprzymy posypujemy papryką.
Pierś dokładnie oczyszczamy, nacieramy przyprawami i odstawiamy na 20 min. W misce rozbijamy jajko i mącimy je za pomocą widelca. Na talerz wysypujemy bułkę tartą. Obtaczamy pierś w jajku następnie w bułce tartej. Robimy w piersi duży otwór krojąc ją wzdłuż. Faszerujemy pierś gotowym farszem i posypujemy je żółtym serem. Układamy ją w naczyniu żaroodpornym, podlewamy olejem i pieczemy ok 30 min w 180'C
Smacznego
Sandra
co za durna strona. szukasz przepisu a tu reklama, goni reklamę. Chaos tu panuje !!!
OdpowiedzUsuńKolejny Polaczek ktory musi sobie popsioczyc... Dzieki za przepis, mojej znajomej na lunch to przygotowalem, mowila ze pycha micha ...!
OdpowiedzUsuńDzisiaj zaserwuje na obiad swojemu mężczyźnie, muszę go trochę ugłaskać po ostatnim kryzysie :D
OdpowiedzUsuń