piątek, 5 kwietnia 2013

Mielone z curry i pestkami dynii

Mój kuzyn jest zdecydowanie najlepszym kucharzem na świecie. Nie bez przyczyny zapewne pracuje w jednym z największych hoteli w trójmieście. Na święta przy drineczku poczęstował nas mini pulpecikami z curry i dynią. Nawet nie będę próbować zrobić tego tak jak on bo pewnie by mi nie wyszło. Przepisu nie znam więc zrobiłam na obiad tego swoja dietetyczną wersję.


Składniki:
  • 250g mięsa mielonego drobiowego
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka otrębów
  • ok 50g pestek dyni
Wykonanie:
Do mielonego dodajemy wszystkie składniki, mieszkamy i formujemy kulki. Możemy dodatkowo uformowane kotlety obtoczyć w pestkach. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy na rumiano. Można polać sosem sojowym. Gdy uformujemy malutkie kuleczki, może robić za przekąskę.
Smacznego
Sandra


1 komentarze:

  1. Fajny dodatek w postaci pestek dyni. Dodaj proszę baner akcji kwiecień plecień do przepisu i z przyjemnością zaakceptuję, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Free Blog Template by June Lily