czwartek, 24 stycznia 2013

czerwona papryka faszerowana mięsem z indyka

Danie w wersji odchudzonej, bo i z mięsem indyczym i ryżem brązowym:) Trochę kaloryczności daje mu czerwona fasola którą osobiście uwielbiam ale jak ktoś nie lubi to niezbędna nie jest.


Składniki:
  • 3 czerwone papryki
  • 300g mięsa mielonego indyczego
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 woreczka ugotowanego brązowego ryżu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • łyżeczka ras el hanout lub innej ulubionej przyprawy
  • sól
  • pieprz
  • nać pietruszki
Wykonanie:
Odcinamy kapelusz papryki i dokładnie myjemy w środku i na zewnątrz pozbywając się jednocześnie pestek. Do mielonego dorzucamy ugotowany ryż, posiekaną pietruszkę,musztardę i opłukaną fasolę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Faszerujemy papryki i pieczemy pod przykryciem 20 min. Po tym czasie odkrywamy i pozwalamy by troszkę nam się przypiekła z góry. Rewelacyjnie smakuje z sosem pomidorowym.
Smacznego
Sandra

Comments:

Prześlij komentarz

Free Blog Template by June Lily