Składniki:
- 1/4 pora
- 1/3 cukinii
- 1 pierś z kurczaka
- kilka suszonych pomidorów
- słodka papryka w proszku
- Vegeta natur
- ząbek czosnku
Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do ok 180'C. Pierś dokładnie myjemy, oczyszczamy i suszymy. Długim cienkim nożem (najlepiej takim do filetowania mięsa) robimy w piersi sporą dziurę. Taka jak w bułce do hot dogów na stacjach benzynowych:) Zamiast nadziewać parówką wciskamy tam pomidory suszone. Pierś nacieramy czosnkiem, papryką i Vegetą natur. W naczyniu żaroodpornym rozkładamy kawałek folii aluminiowej. Cukinie dokładnie myjemy lub obieramy i kroimy w plasterki. Posypujemy Vegetą Natur i kładziemy na folii. Na faszerowaną pierś kładziemy na cukinii a pokrojonym w krążki porem przykrywamy całość. Zawijamy i pieczemy ok 30 -40min.
Smacznego
Sandra
Wygląda pysznie :) i pory też są pycha ;D
OdpowiedzUsuńFajny i smakowity pomysł :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
to coś dla mnie!:)
OdpowiedzUsuńrobie wlasnie dizsiaj to danie zobaczymy jakie bedzie napisze jak zjem :P
OdpowiedzUsuń24 years old Assistant Manager Jilly Cater, hailing from Haliburton enjoys watching movies like "Truman Show, The" and Skydiving. Took a trip to Old Towns of Djenné and drives a Ferrari 250 GT LWB California Spider. kliknij
OdpowiedzUsuń