Składniki:
- woreczek ryżu brązowego
- 400g piersi z indyka
- ogórek świeży
- duża marchewka albo 2 małe
- 3/4 szkl. jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka miodu
- kilka listków mięty
- ostra papryka
- płatki chilli
- łyżeczka soku z cytryny
- Vegeta Natur
Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 200'C i wstawiamy garnek z wodą na ryż. Pierś z indyka nacieramy ostrą papryką i Vegetą i wkładamy do folii. Warzywa obrać. Ogórka pokroić w kosteczkę a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W kubku wymieszać jogurt naturalny z miodem, miętą, cytryną i płatkami chilli. Piekarnik powinien się już nagrzać a woda zagotować. Wkładamy pierś do piekarnika i pieczemy ok. 35-40min. Ryż robimy wg. instrukcji na opakowaniu. Upieczonego indyka kroimy kroimy na małe kawałeczki i wszystko razem mieszamy zalewając sosem jogurtowym.
Smacznego
Sandra
Comments:
Prześlij komentarz