Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego
- jajko
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- plasterek szynki
- masło
- foremka w dowolnym kształcie np. serduszko
Wykonanie:
Chleb tostowy podpiekamy w opiekaczu (tak by był chrupiący, ale w środku mięciutki).W jednej kromce wycinamy foremką kształt, np. serduszko (lub inny, który sobie wybierzecie). Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy plasterek szynki a następnie wbijamy delikatnie jajko tak, aby żółtko się nie rozlało. Smażymy do momentu, aż białko całkowicie się zetnie, ale żółtko pozostanie płynne i doprawiamy do smaku. Ostrożnie przekładamy usmażone jajko na kromkę chleba, tak aby żółtko znajdowało się w wyciętym kształcie, a wystające części białka odcinamy. Na koniec dekorujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
Sandra
48 years old Speech Pathologist Arthur Hegarty, hailing from Erin enjoys watching movies like Downhill and Sketching. Took a trip to The Four Lifts on the Canal du Centre and drives a Envoy XUV. ponizsza strona
OdpowiedzUsuń