Składniki:
- makaron spaghetti
- puszka pomidorów
- 2 łyżeczki ras el hanout
- sól
- pieprz
- cukier
- 2 łyżeczki bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Rozgrzewamy patelnie z oliwą. Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na złoto. Dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zalewamy całość pomidorami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Dusimy ok 20 min. a pod koniec dosypujemy bazylię. W międzyczasie gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu. Voila!
Sandra
Ale pyszności!
OdpowiedzUsuńProsto, a jak smacznie :) Uwielbiam spaghetti.
OdpowiedzUsuńmoże zmienili nazwę glutaminianu sodu? :D
OdpowiedzUsuńneee:D co do ras el hanout jestem pewna ze jest naturalny:D
OdpowiedzUsuńPotrawa ras el hanout, a w przepisie ani słowa kiedy dodać?
OdpowiedzUsuń32 year-old Administrative Officer Briney Pedracci, hailing from Angus enjoys watching movies like Blood River and Hiking. Took a trip to Historic Bridgetown and its Garrison and drives a Ferrari 250 GT California LWB Prototype Spyder. odwiedz nasza strone internetowa
OdpowiedzUsuń