Składniki:
- mała cebula
- skrzydełko kurze
- kawałek wołowiny (wielkości mniej więcej małej kobiecej pięści)
- 1/2 żółtej papryki
- marchew
- kawałek selera
- 1/2 niewielkiego korzenia pietruszki
- 2 małe ziemniaki
- 2 łyżki ketchupu
- Vegeta natur
- pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
- masło
- 2l wody
W garnku z wodą gotujemy mięso do względnej miękkości. Zbieramy szumowinę i wrzucamy obraną marchewkę, selera i pietruszkę. Dosypujemy Vegety, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy aż warzywa zmiękną. Wyciągamy mięso.Cebulę obieramy, kroimy w malutką kosteczkę i podsmażamy na masełku na złoto następnie dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, paprykę też kroimy w kosteczkę i dorzucamy do zupy. Dodajemy ketchup i doprawiamy jeszcze do smaku Vegeta i pieprzem. Mięso kroimy/ rwiemy na malutkie kawałeczki i wkładamy z powrotem do garnka. Gotujemy jeszcze 20 - 30 min by się wszystko ładnie ugotowało i przegryzło.
Smacznego
Sandra
O tak, często potrawy na zasadzie czyszczenia lodówki a nie postępowania za przepisem wychodzą super :)
OdpowiedzUsuń