czwartek, 6 grudnia 2012

spaghetti ras el hanout

Ostatnio mam bzika na punkcie tej przyprawy. No po prostu jest iście genialna! Wszystko do czego ją dodaje smakuje najlepiej na świecie:) Dziś wersja makaronowa, szybka i prosta.


Składniki:
  • makaron spaghetti
  • puszka pomidorów
  • 2 łyżeczki ras el hanout
  • sól
  • pieprz 
  • cukier
  • 2 łyżeczki bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Rozgrzewamy patelnie z oliwą. Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na złoto. Dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zalewamy całość pomidorami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Dusimy ok 20 min. a pod koniec dosypujemy bazylię. W międzyczasie gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu. Voila!
Sandra


5 komentarze:

  1. Prosto, a jak smacznie :) Uwielbiam spaghetti.

    OdpowiedzUsuń
  2. może zmienili nazwę glutaminianu sodu? :D

    OdpowiedzUsuń
  3. neee:D co do ras el hanout jestem pewna ze jest naturalny:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Potrawa ras el hanout, a w przepisie ani słowa kiedy dodać?

    OdpowiedzUsuń

Free Blog Template by June Lily