Składniki:
- 2l wody na bulion
- włoszczyzna
- 4 duże ziemniaki
- kawałek kiełbasy lub boczku
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1 duża cebula
- czosnek
- sól
- pieprz
- masło
- pietruszka
Wykonanie:
Czosnek zgnieść, cebulę i kiełbasę pokroić i usmażyć w rondelku na maśle. Włoszczyznę i ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę. Gdy cebula się zrumieni zalać 2 litrami wody i wrzucić warzywa. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.Można dosypać pietruszki do smaku.
Smacznego
Sandra
Twoja kartoflanka uratowala mi dzis obiad. Jak zrobic cos z niczego. Mega smaczna bardzo prosta :)
OdpowiedzUsuń57 Yr Old Nuclear Power Engineer Eleen Gudger, Hailing From Longueuil Enjoys Watching Movies Like Death At A Funeral And Vacation. Took A Trip To Hoi An Ancient Town And Drives A Deville. Myslalem O Tym
OdpowiedzUsuń