niedziela, 7 lipca 2013

Pasta z wędzonej makreli

 Miałam w domu rybę ;) miałam też zrobić z niej sałatkę ale się rozmyśliłam i zrobiłam pastę kanapkową. Pyszną pastę! Smaczną, dietetyczną, delikatną idealną do bułeczki. Danie szybkie, proste, na wynos lub w domu. Co kto lubi ;)




środa, 3 lipca 2013

zawijane paróweczki w cieście francuskim

Przepis niesamowicie banalny prosty w wykonaniu. Sprawdza się kiedy  trzeba coś na szybko wymyślić. Na ciepło smakują nalepiej. Polecam tez podawac z jakimś sosem np. majonezowo - ketchupowym.

 
Składniki:
  • kilka parówek
  • 3 płaty ciasta francuskiego ja użyłam tego 
Wykonanie:
Parówki kroimy na 3 części. Płaty ciasta kroimy na cienkie plasterki. Każdy kawałek parówki owijamy ciastem robiąc sprężynkę. Układamy na wyłożonej papierem blasze tak by końce ciasta były na dole. Pieczemy w 180'C do zrumienienia czyli około 15 min.
Smacznego
Sandra

wtorek, 2 lipca 2013

małe bułeczki drożdżowe z serem

W sam raz na jeden raz! Na ciepło rozpływają się w ustach ale na zimno też są bardzo smaczne. Idealnie pasują zarówno jako dodatek do sałatki jak również na śniadanie. W mojej wersji są oczywiście bez jajka!



Free Blog Template by June Lily